Translate

понедељак, 13. новембар 2017.

ПЕЧЕНИ ФАЗАН

Очишћеног фазана посолите, побиберите и натрљајте добро вегетом. Сланину насеците на танке дугачке кришке, обложите њоме фазана и причврститет чачкалицам. На врућу маст ставите обложеног фазана, а за време печења чешће га подливајте водом. Пред крај печења додајте у тепсију брашно, залијте с мало воде, пустите да се све заједно пече јос 15 минута и затим прелијте павлаком. Након неколико минута, фазана извадите из рерне и послужите уз ловачке округлице, које сте прелили умаком од печења.

Потребно 
1 фазан

150 г суве сланине

80 г масти

2 кашике вегете

20 г брашна

2 дл киселе павлаке

со

бибер

Нема коментара:

Постави коментар

Претражи овај блог

Популарни постови