Очишћеног фазана посолите, побиберите и натрљајте добро вегетом. Сланину насеците на танке дугачке кришке, обложите њоме фазана и причврститет чачкалицам. На врућу маст ставите обложеног фазана, а за време печења чешће га подливајте водом. Пред крај печења додајте у тепсију брашно, залијте с мало воде, пустите да се све заједно пече јос 15 минута и затим прелијте павлаком. Након неколико минута, фазана извадите из рерне и послужите уз ловачке округлице, које сте прелили умаком од печења.
Потребно
Потребно
1 фазан
150 г суве сланине
80 г масти
2 кашике вегете
20 г брашна
2 дл киселе павлаке
со
бибер
150 г суве сланине
80 г масти
2 кашике вегете
20 г брашна
2 дл киселе павлаке
со
бибер
Нема коментара:
Постави коментар