Translate

понедељак, 5. децембар 2016.

СПРЕМА СЕ НОВИ ЗАКОН О ЛОВСТВУ

Србија ће следеће године добити нови закон о ловству којим ће бити предвиђен и улазак приватног сектора у ловишта, најавио је Драган Шормаз, председник Ловачког савеза Србије.
Шормаз, народни посланик владајуће СНС, каже да се последње две године интезивно ради на припреми новог закона о дивљачи и ловству, те да би он у скупштинској процедуре могао да буде пре следећег пролећа.

- Актуелни закон, који је донет 2010. године, показао се катастрофално лош, максимално отежавајући рад ловачких удружења. Нови закон, на којем смо радили заједно са Министарством пољопривреде и целом ловачком организацијом Србије, биће донет 2017. године а ја ћу се трудити да то буде пре 1. априла, када почиње нова ловна сезона - рекао је Шормаз, који је у Ваљеву присуствовао прослави 120 година постојања Ловачког удружења “Браћа Недићи”, једног од најстаријих у Србији.

Најважније измене закона, рекао је Шормаз, тичу се враћања ловне карте Ловачком савезу, утврђивања јасних граница ловишта у Србији, “те улазак приватног сектора у ловишта, јер то је неопходно са становишта прописа ЕУ у тој области”.

- Наиме, показало се да јавни сектор лоше газдује ловиштима. Ловишта вратити ловачким удружењима, а ја знам да већ сада има заинтересованих озбиљних људи из приватног сектора да се направи партнерство у управљању ловиштима и ловном туризму. Новим законом предвиђамо и поједностављање процедура за дозволе, јер наши управници ловишта, уместо да воде рачуна о дивљачи, прехрани, појилиштима и осталим стручним пословима, сада раде као ћате док испуне све папире – закључује Шормаз.

 Извор Блиц

1 коментар:

  1. Анониман17. јул 2021. 07:28

    Како год било,смењују се људи и прелећу из странке у странку,па у свом интелектуалном капацитету желе да усреће и ловце.Сведоци смо да смо "ослобођењем" са лошег дошли на горе,ово ће само бити још један вид губљења нечега што имамо.Некада је било и лова,и слободе и дивљачи,сад,имамо друге који су стручњаци за политику,лов.риболов,атомску физику,све у обично у једном свезнајућем,али резултати у пракси нас демантују,погоршања су евидентна у свим областима живота и рада...И све у име народа и за народ а народу све горе...И сви нам кажу да ће "ЈЕДНОМ БИТИ БОЉЕ",а видимо да је једном и сад добро,него шта је са нама осталима?

    ОдговориИзбриши

Претражи овај блог

Популарни постови